Monique Goemans auteur

Monique Goemans

Monique Goemans is auteur en illustrator van de gedichtenbundels “Hoe gewoon bijzonder is” en “Leven en Nu”. Ze schrijft onder de naam Moospoos over alle wezenlijke thema’s van het leven en maakt daarnaast ook bedrijfsvertalingen waarin ze de intentie van de ondernemer vertaalt, waardoor hij/zij de klant aan kan trekken die bij hem of haar hoort.

Monique is moeder van drie zonen en sinds 2017 van een “bonus ”dochter. “Hoe gewoon bijzonder is” is een gedichtenbundel ontstaan na het plotselinge overlijden van haar 8 jarige middelste zoon.  In 2012 overleed hij onverwachts aan de gevolgen van een anafylactische shock.

Het uiten van het gevoel en verdriet wat niet altijd in tranen uit te drukken is, omdat het simpelweg te zwaar is om al het verdriet te huilen, heeft zijn vorm gevonden in gedichten en illustraties of andere creatieve werkvormen.
Al vanaf jongs af aan heeft ze een fascinatie voor leven en sterven. Ze is altijd bezig met het zoeken van antwoorden op interne vragen en de zin van het bestaan, het wezenlijke en wonderlijke van alle dingen.

Monique is een gevoelsmens, die graag speelt met woorden. Ze vangt emoties in woorden, rekt deze uit elkaar tot de kern en giet ze in gedichten die ogenschijnlijk eenvoudig lijken. Het is juist de eenvoud die raakt. Toch zit er in elk gedicht ook een enorme diepte en vaak komische woordspelingen die op meerdere manieren te lezen zijn. Ze krijgt vaak te horen dat ze een woordentovenaar is.

Haar nieuwe bundel, genaamd “Leven en Nu” gaat over de beleving van het leven zelf, wezenlijke thema’s waar elk mens mee te maken heeft in zijn leven, zoals vriendschap, verwondering, verdriet. Haar bundels zetten aan tot bewustzijn en zelfreflectie en in haar werk probeert ze mee te geven dat er geen gewone momenten zijn, maar dat het leven geleefd dient te worden in elk moment en dat je geen keus hebt in wat je over komt maar wel in hoe je ermee omgaat.

Over haar opgedane levenservaring geeft Monique naast het schrijven ook lezingen over o.a HSP en Rouw en Verlies en is zij spreker en soulcoach. Ze heeft een eigen praktijk waar ze mensen begeleidt en coacht en diverse massages geeft. Ook is ze Reiki master en MIR-coach.

Monique is creatief, veelzijdig en een mens die houdt van zowel drukte als van periodes of momenten van rust en stilte, naast het schrijven, schildert en illustreert ze, doet ze aan boksen en wielrennen, beoefent ze al jaren mindfulness en wandelt ze graag in de natuur en bruist doorgaans van energie, is een levensgenieter en verbindt hart, hoofd en ziel met elkaar.

Boeken van Monique

Moospoos gedichtenbundel Leven en Nu van Monique Goemans ISBN 9789082421439

ISBN 978-90-824214-3-9

Moospoos gedichtenbundel Hoe gewoon Bijzonder is van Monique Goemans ISBN 9789090301501

ISBN 978-90-903015-0-1

Unieke Moospooskaarten